Ön yükleyici görüntüsünü kaydet

0%

http://www.mikrodanisman.com/wp-content/uploads/2022/12/blog-header-bg-min-1.png

en son haberler

Building the brands stronger and take you to
the next level of business!

mikro e-irsaliye

Tarafından admin
0

Mikro e-irsaliye nedir ve nasıl uygulama yapılır !

Mikro e-irsaliye ve e irsaliye bilgisi :

mikro e-irsaliye 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yürürlüğe giren e-İrsaliye Uygulaması, yaygın olarak kullanılan belgelerden biri olan irsaliyenin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak elektronik belge olarak düzenlenmesi, elektronik ortamda iletilmesi, muhafaza ve ibraz edilmesini kapsayan uygulamadır.

Daha yeni iş hayatına giren e irsaliye, bu hizmetin gelişmeye gebe olacağı ve e-fatura da olduğu gibi sürekli güncelleme isteyecektir.

e-İrsaliye Uygulaması zorunlu bir uygulama olmayıp, uygulamadan;

  • a) 397 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında getirilen e-Fatura Uygulamasından yararlanma iznine sahip olan,
  • b) e-İrsaliye düzenleyebilme ve iletebilme konusunda gerekli hazırlıklarını tamamlayarak eİrsaliye Uygulamasına dahil olmak için gerekli başvuruyu yapan, mükellefler, istemeleri halinde 1/1/2018 tarihinden itibaren faydalanabilirler.
  • mikro e-irsaliye bağımsız bir uygulama gibi görünse bile sipariş fatura takipleri mevcuttur.
  • mikro e-irsaliye e devlet uygulamaları raporları ve araç durumları araç kullanıcı gerekliliklerini sizlere sunmaktadır.
  • mikro e-irsaliye ile e-devlet kısmında entegratör firma olarak tamamen yazılımını tamamlamıştır .
  • e-Fatura ve e-arşiv ile dijital ortama geçen faturalama sistemine yakın zamanda yeni bir uygulama daha eklenecek. GİB tarafından taslağı hazırlanan yeni sistemin adı ‘e-irsaliye’ olacak. Peki nedir bu e-irsaliye, kimler geçebilir, kağıt irsaliyeden farkı nedir? Yazımızda e-irsaliye hakkındaki sorularınızı için :

mikro e-irsaliye

  • e-İrsaliye, e-Fatura kullanıcıları için 1 Ocak 2019 itibarıyla zorunlu oluyor.
  • 6 Nisan’da Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 487 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ taslağı hazırlandı. Taslakta; e-Fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcılara 1.1.2019 tarihinden itibaren e-İrsaliye uygulamasına geçiş zorunluluğu getirilmesine ilişkin açıklamalar yer alıyor.
  • Tebliğde şu cümlelere yer verildi: “01/01/2019 tarihinden itibaren, e-Fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcıların e-İrsaliye Uygulamasına dahil olması ve sevk irsaliyesi belgelerini bu Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre e-İrsaliye olarak düzenlemeleri zorunludur.
  • Belirtilen tarihten sonra da 433 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin 15 inci maddesinde belirtilen uygulamadan (e-Faturanın kağıt çıktısının irsaliye yerine geçer belge olarak kabul edilmesi uygulaması) yararlanılması mümkün bulunmaktadır.
  • Zorunluluk getirildiği halde e-İrsaliye uygulamasına süresi içinde geçmeyen ve sevk irsaliyelerini e-İrsaliye olarak düzenlemeyen mükellefler hakkında 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nda öngörülen hükümler uygulanır.”

E-irsaliye ve e dönüşüm konularında uzman tamamen destek ekibi olarak uzak masa ve telefon desteği çalışmalarında merkezi bir sistem kurduk.

Böylelikle berat dosyalarınızı günü geldiği zaman sözleşmeli müşterilerimiz sorunsuz ve zamanında gönderimlerini sağlayacaklar.

mikro e-irsaliye mikro e-irsaliye Mikro Jump Raporlamamikro e-irsaliye

mikro e-irsaliye Bilgilendirme için : +90 531 699 24 64

info@sonucyazilim.com adresine yazabilir bilgi alabilirsiniz

Ara beni
+
Gönder